Huurtoeslag grens 2014

De huurtoeslag 2014 is een tegemoetkoming in de huurkosten. De huurtoeslag grens 2014 wordt bepaald door het inkomen en het vermogen. Tevens wordt de huurtoeslag grens 2014 bepaald door de hoogte van de huur. Daarnaast spelen andere gegevens zoals de thuissituatie een grote rol. Wat is uw leeftijd, heeft u een toeslagpartner of een huisgenoot, kinderen die een eigen inkomen hebben of woont u alleen? Wat voor soort huurhuis heeft u? Allemaal zaken waarbij mede de huurtoeslag grens 2014 wordt bepaald.

De huurtoeslag grens 2014 wordt aangegeven wanneer u een proefberekening maakt via de site van mijn toeslagen. Daarin vult u exact de gegevens die voor u van belang zijn. De gegevens van de voorlopige aanslag van de inkomstenbelasting en de gegevens van de jaaropgaaf en loonstrook tellen daarin mee. Aan de hand daarvan wordt het totale bedrag van de huurtoeslag bepaald. De huurtoeslag grens in 2013 is EUR 681.02. De huurtoeslag grens voor 2014 wordt nog nader bepaald en wordt vermeld zodra deze bekend is. Deze bedragen zijn inclusief service kosten. Wanneer de huur onder deze grens is komt u in aanmerking voor huurtoeslag. Het maakt niet uit of het huurhuis van een particulier is of via een wooncorporatie.

Huurtoeslag grens 2014

Uitzonderingen bij de huurtoeslag grens zijn mensen met een bijzonder inkomen of vermogen door middel van schadevergoedingen of smartengeld of de verzorging van pleegkinderen of gehandicapte kinderen. Hiervoor dient u een speciaal formulier in te vullen.

Bij alle aanvragen geldt hetzelfde; Het vermogen, het inkomen, de huurhuis, uw leeftijd, het al dan niet hebben van kinderen of toeslagpartners of andere huisgenoten is belangrijk om door te geven op de aangegeven formulieren of aanvragen en proefberekeningen op de site van mijn toeslagen. Op deze manier is de huurtoeslag grens gemakkelijk te vinden om zo te zien op hoeveel huurtoeslag u kunt rekenen.

18 reacties op “Huurtoeslag grens 2014

 1. Als een woning in 2014 600 euro kost en de huursubsidie 283 euro zal worden, is het dan verstandig hier naar toe te verhuizen? Of loop ik een groot risico dat over een paar jaar de huurprijs boven de huursubsidiegrens zal zijn? ( Ik heb nu een lage huur, maar qua geluid een niet geisoleerde woning )

   • Als je toeslag krijgt is het een verworven recht ook al gaat de huur boven de toeslag grens komen dan krijg je toch toeslag. Maar als er dan iets in je financiële situatie verandert en je (tijdelijk) geen huurtoeslag recht hebt kun je het nooit meer aanvragen.
    Momenteel zit ik nl in zo’n situatie. Door het vrijgeven van de huren is mijn huur boven de grens uitgekomen, ik heb niet een hoog inkomen, maar doordat mijn dochter stage loopt voor haar opleiding en hier een stage vergoeding voor krijgt gaat dit boven een bepaalde grens bij mijn inkomen opgeteld worden en verlies ik het recht (tijdelijk) op huurtoeslag, doordat de huur hoger is dan de grens kan ik het nooit meer aanvragen. Groot probleem dus.
    Denk dus goed na, ook in de toekomst of het verstandig is.

    • Als huiseigenaar vindt ik het redelijk om de huur beneden de huurgrens te bepalen en daarmee ook de huurverhogingen. Voor ons is het belangrijker dat de huurder de betalingen optijd kan blijven overmaken. Als je een goede huurder hebt waarom zou je hen eruit jagen omdat je boven de huurtoeslaggrens gaat verhuren?
     Ik zou aspirant huurders adviseren om in de huurovereenkomst een clausule te laten opmaken waarin vermeld wordt dat de huurverhogingen niet boven de huurtoeslag grens vallen. De verhuurder is zodoende meer verzekerd van tijdige betaling en de huurder zal recht blijven houden op eventuele huurtoeslag.

  • Bewoon sinds 2001 een huurhuis en heb dit tot 3 jaar geleden zonder toeslagen betaald. Ben intussen ruim 65 en mijn pensioen is minimaal en krijg inmiddels huurtoeslag. Dit jaar 6% huurverhoging maar als dit zo enkele jaren doorgaat kom ik boven de bepaalde huurgrens uit. En wat dan? Als ik dan nog steeds geen grote prijs gewonnen heb kan ik de huur niet meer betalen. Het is een zeer onzekere toestand in Nederland maar ben benieuwd of anderen hier ook mee zitten.

    • Wil er eigenlijk toch nog even op terugkomen. In de jaren 80 had Philips Pensioenfonds leuke huizen in Capelle aan den IJssel gebouwd die gehuurd werden. Uiteindelijk ging men allerlei verbeteringen aanbrengen die dientengevolge daarvan huurverhoging met zich meebracht. Uiteindelijk werd de huur rond de 1500,– gulden!! Je moest dus wel verhuizen. Kan zoiets nu ook nog gebeuren?

  • De laatste 6 jaar werk ik onder tijdelijke contracten dus heb ik een sterk wisselend inkomen waarbij ik bij werkloosheid en parttime werk recht heb op huursubsidie, maar wanneer ik teveel werk geen recht meer heb. Waar ligt in gdsnm die inkomensgrens?
   Momenteel heb ik WW en heb ik weer recht op huurtoeslag, Maar ik maak me zorgen want door al die wissels moet ik de laatste jaren ook vaak teveel ontvangen huurtoeslag terugbetalen.
   Niets loopt daardoor gelijk, en als alleenstaande moeder (1 kind) en kostwinner geeft dat veel financieel gedoe. Goedkoper wonen is geen optie wanneer ik weer werk want dan zit ik rond die 33.000 jaarinkomen…..
   – Wat als ik weer ga werken(mijn huurtoeslag vervalt) terwijl mijn huur in 2014 stijgt…en ik daarna weer werkloos wordt?
   – Wat als ik verhuis naar een woning met ongeveer dezelfde huurprijs op het moment dat ik even geen huurtoeslag ontvang. Verspeel ik mijn huurtoeslag dan helemaal? Want als ik weer terugval in ww keldert mijn inkomen en heb ik die huurtoeslag hard nodig…

 2. Vraag het bij de woningstichting op, altijd naar de maximale huurwaarde vragen en punten,
  dan kun je goed zien of het nieuwe huis erboven komt.
  Verder krijg je tot 681 huurtoeslag maar hoe hoger de huur hoe minder toeslag,
  en boven de 681 houdt je wel toeslag maar over de rest erboven niet!!
  Dus je huur stijgt snel. En je krijgt nooit meer toeslag als je erboven zit en een baan krijgt
  en dan je baan verliest naar een uitkering, dus kun je het dan betalen?!
  Kies een woning die laag in huur is, en nooit een boven de 550,of 650 max. komt de huur stijgt ook meer, een 25 euro per maand per jaar.
  En dan hebben we het nog niet eens over andere lasten, als de zorgkosten die ook
  snel stijgen. Kun je dat opbrengen.
  Je moet een maximaal plaatje maken en je niet rijk rekenen door huurtoeslag.
  Bv hebt je een uitkering van zeg 870 en dan de toeslagen dan zit je denk ik rond
  de 1250, dat betekent als snel dat je 650 euro huur hiervan moet betalen en
  dan in rap tempo ook alles zelf boven de 681 euro. En natuurlijk alles andere lasten
  ook een flink bedrag, je kunt misschien wel niet ziek zijn,maar toch moet je dat
  wel doorbereken, 50 euro voor een verzekering, 50 euro eigen bijdrage, verhogingen gas,
  enz.
  Je ziet je huur is uit balans en alle kosten. Dus kun je er niet naar verhuizen.
  Nu staan de huizen vaak wel open bij sommige woningstichtingen,maar bij vele
  ook niet meer, want alleen mensen met een hoger inkomen kunnen het betalen.
  en dus gooien ze snel boven de 600/700 euro als er een nieuw iemand inkomt.
  De enige optie is zoek een huis dat binnen je budget altijd blijft en zonder gehorigheid.

  • U vergeet de aftoppingsgrens, die ligt op 519 euro, hierboven tot 681 wordt geen toeslag berekend, de toeslag wordt berekend over de huur tussen 222 en 519. De ondergrens gaat jaarlijks iets omhoog en de aftoppingsgrens blijft stabiel terwijl de huren steigen, dit is het bezuinigingsbeleid.
   Huur tot 681 krijgt de berekende toeslag maar het bedrag tussen 519 en 681 komt uit uw eigen zak.
   Ga naar regerings site van sociale zaken en lees alle plannen in detail.

 3. Ik ben werkloos geworden. heb een huur van 625,- de ww geeft mij een jaarinkomen van 21060,- euro. Doordat er nog 8. %vakantiegeld bovenop komt, kom ik net boven het normbedrag uit. Als ik over een heel jaar 100 euro minder krijg, krijg ik maandelijks 117. ,- euro huurtoeslag. Ik kan nu door mijn hoge huur bijna niet rondkomen. Heb ik toch een mogelijkheid om huurtoeslag te krijgen?

 4. Hoi,

  Ik woon niet in een studentenhuis, maar in een appartementje. Eigenlijk staan er 2 panden met daarin 5 appartementen/studios op hetzelfde adres. Oftewel, dan zou ik theoretisch gezien met 5 mensen samenwonen. Praktisch gezien is dat niet zo en hebben we allemaal onze eigen voordeur en ruimte binnen die 2 panden.

  Weet iemand hoe het dan zit met de huurtoeslag? Mijn huur is 600 euro, dat van mijn bovenbuurvrouw 650, dus wij vallen onder de grens. Is er daarvoor iets te regelen?

  Groetjes,

  Eva

 5. Hallo,.

  Wij kunnen aan woningruil doen, aangezien onze zoon speciale zorg nodig heeft, de woning waar we interesse in hebben is 650 euro, maar zag iets staan over verzorging van gehandicapten kinderen, wat houd dat is?

 6. Hallo,

  wij zijen 2 personen en hebben een huur van 895,- euro per maand. Betekent dit dat wij geen recht hebben op huurtoeslag?

  Bedankt & Groetjes,
  Don Juan

  • Klopt, jullie krijgen geen huurtoeslag. De maximale huurgrens in 2014 is €699,48. Een uitzondering is als je in 2013 al huurtoeslag ontving voor diezelfde woning en de maximale huurgrens toen niet boven de €681,02 uitkwam. In dat geval ontvang je wel huurtoeslag maar tot de maximale huurgrens, wat dus betekent dat je huurtoeslag ontvangt tot een huurbedrag van €699,48 en alles wat boven dit bedrag uitkomt moet je zelf bij betalen. Een en ander is uiteraard afhankelijk van jullie gezamelijke inkomen wat ook niet boven een bepaalde grens uit moet komen.

 7. Susanne, jij schreef dat de verhuurder geen reden heeft om de huurder weg te jagen. Maar luister! Mijn verhuurder wil mij wel degelijk wegjagen. Hij wil het huis namelijk verkopen.
  Dat kan hij niet doen zolang ik hier blijf wonen. Dus gooit hij de huur elk jaar omhoog. Vroeg of laat zal de huur wel boven de toeslaggrens uitkomen en dan zal ik gedwongen worden om te vertrekken. Dit is het goedkoopste huis uit hun assortiment, ik zit hier in omdat ik een wajong-uitkering heb, en ik zit niet te wachten op een duurdere huurwoning. Misschien moet ik dit huis dan toch maar kopen? Maar dat mag ik volgens mij niet eens doen, want vanwege mijn uitkering mag ik geen vastgoed bezitten. Voor het grote onderhoud e.d. heb ik sowieso geen geld, ik kan net rondkomen. Mag ik over 10 jaar ff een nieuw dak plaatsen, van geld wat ik niet bezit.
  De huurverhoging van deze (sociale!!!) woningbouw- cooperatie gaat gestadig door. Vertel mij eens waar ik over 10 jaar zit? Onder de brug?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>