Proefberekening huurtoeslag

Weten waar je recht op hebt, huurtoeslag
Huurtoeslag 2014 is een bedrag wat uitgekeerd wordt door de overheid aan mensen met een lager inkomen om een gedeelte van de huur van hun woning te betalen. Huurtoeslag ontvangen is prettig, omdat het veel kan schelen in de maandelijkse kosten. In veel situaties betekend het krijgen van huurtoeslag het verschil tussen rode of groene cijfers aan het eind van de maand. Wilt u weten of u recht heeft op huurtoeslag? Doe dan de proefberekening huurtoeslag, hieronder vertellen wij u er meer over.

Wanneer heeft u recht op huurtoeslag
Helaas niet iedereen heeft recht op huurtoeslag, huurtoeslag is namelijk gekoppeld aan bepaalde voorwaarden. Een van de voorwaarden is de minimale leeftijd van 18 jaar. Een andere voorwaarde stelt eisen aan de hoogte van de huur, de huur mag niet te hoog zijn en ook niet te laag. Daarnaast kijkt de overheid ook naar het inkomen van uzelf en alle mensen waarbij u in huis woont. Het gezamenlijke inkomen of het inkomen van u (in het geval dat u alleen woont) mag niet hoger zijn dan een bepaald bedrag. Verder gelden er ook nog aanvullende voorwaarden zoals bijvoorbeeld het hebben van de Nederlandse nationaliteit.

Proefberekening huurtoeslag

Doe de proefberekening huurtoeslag
Zoals u heeft gelezen zijn er veel verschillende voorwaarden en is het daarom lastig om te kijken of u recht heeft op huurtoeslag en op hoeveel huurslag u recht heeft. Daarom heeft de belastingdienst een bereken applicatie ontwikkeld. Op de site van de belastingdienst kunt u een proefberekening huurtoeslag invullen en daaruit volgt of u recht heeft op huurtoeslag en op hoeveel huurtoeslag u recht heeft. Heeft u dus geen idee of u hiervoor in aanmerking komt is het een absolute aanraden om de applicatie eens in te vullen. In de huidige financiƫle tijden is wat extra geld namelijk voor iedereen leuk meegenomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>